ANBO

Belangenbehartiger ANBO en uitzendbureau Ervaren Jaren hebben het banenplatform ANBO-ErvarenJaren in gebruik gesteld. Met deze vacaturesite willen beide instanties werkgevers en oudere werkzoekenden op een gemakkelijke manier samenbrengen.

www.anbo.nl/werken

Op de nieuwe website kunnen werkgevers hun klussen en banen aanbieden. Werkzoekenden in het hele land kunnen zich meteen inschrijven en kunnen ook direct solliciteren. Behalve fulltime banen voor jonge vijftigers zijn er ook bijbanen en vrijwilligerswerk te vinden voor bijvoorbeeld gepensioneerden die nog niet thuis willen zitten. De website is ook bedoeld voor zzp’ers.

Extra steuntje voor ouderen’

‘Een pracht initiatief’, reageert John de Wolf, ANBO-ambassadeur voor de werkzoekende 45-plussers op het vacatureplatform. ‘Als ouderen eenmaal bij een bedrijf binnen zijn, willen werkgevers vaak niet meer van ze af. Hopelijk krijgen nu veel ouderen zo’n kans. Ik hoop dat alle verhalen over krapte en tekorten op de arbeidsmarkt een extra steuntje in de rug kunnen zijn. Met deze nieuwe vacaturesite heb ik een extra instrument in handen waarmee ik als ambassadeur nóg meer kan bieden.’

ANBO is met ruim honderdduizend leden een van de invloedrijkste belangenbehartigers voor ouderen in Nederland. Beide partijen zijn geen onbekenden van elkaar. Ervaren Jaren heeft in het verleden ANBO geholpen bij het vinden van vrijwilligers voor de functie van sociaal netwerker.