Bewindvoerder / Mentor / Curator

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX 8MB
8MB
Toevoegen

Contactgegevens

Prive Werk
Toevoegen

Adresgegevens

Adres prive

Terug naar vacature details

 


Introductie

Beschikt u over tenminste een HBO opleiding binnen HEAO/Sociaal Juridisch/Zorg/Sociale Wetenschappen? Neemt u een brok levenservaring mee en staat u er als belangenvertegenwoordiger voor uw klanten? Wij zijn met spoed op zoek naar geschikte kandidaten voor de vacature van Bewindvoerder / Mentor / Curator.

De organisatie

Onze opdrachtgever is een instantie die op een professionele en onafhankelijke manier de financiën beheert in het geval mensen dat niet (meer) kunnen. Zij voeren de drie belangen vertegenwoordigingsmaatregelen voor 18+burgerlijk wetboek 1 uit en bieden budgetbeheer aan. De doelgroepen waar zij hun diensten voor uitvoeren zijn: mensen met beperkingen (verstandelijk of fysiek), mensen met psychische problemen en ouderen voor wie dat zelf niet meer kunnen.

De functie

Het is een functie voor 32 uur per week. U werkt vanuit het kantoor in Zoetermeer en zult van daar uit klanten op locatie bezoeken.

In deze functie bent u verantwoordelijk voor het financieel beheer van de aan u toevertrouwde personen/cliënten (vermogensrechtelijke belangenvertegenwoordiging). Naast beschermingsbewind wordt er ook curatele uitgevoerd. In dat geval bent u belast met het nemen van besluiten in de zorg (niet vermogensrechtelijke belangenvertegenwoordiging).

U monitort via het systeem de financiën van de klanten en zorgt er voor dat alle verplichtingen van en rondom de klant worden gedaan (alle betalingen, aangiftes en rapporten naar de rechtbank), dit binnen de wettelijk gestelde kaders. U voert zorgtaken uit als mentor of curator.

Uw profiel

  • Een HBO opleiding richting HEAO/Sociaal Juridisch/Zorg/Sociale wetenschappen
  • Certificaat civiel bewindvoering of bereidheid tot het halen ervan
  • Kennis van sociale kaarten op het gebied van de hulpverlening en maatschappelijke dienstverlening
  • Ervaring in het omgaan met de doelgroep en verwijzers uit diverse zorgsectoren
  • Ervaring en kennis van de financiële begeleiding van personen en/of cliënten en kennis van de bemiddeling bij schulden
  • In staat om onder hoge druk te werken; geen 9 tot 5 mentaliteit
  • Goede communicatieve vaardigheden zowel in woord als geschrift
  • Inlevingsvermogen en zich goed in de beperkingen van de cliënt kunnen verplaatsen
  • Werkt nauwkeurig en precies
  • In bezit van rijbewijs en auto voor locatie bezoek

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over bovenstaande vacature? Neemt u gerust contact met ons op en vraag naar Sandra van Basten-Batenburg op telefoon: 0172-796122 of email: sandra@ervarenjaren.nl