65+ en doorwerken

Gaat u met pensioen en wilt u graag blijven werken? Eventueel bij uw huidige werkgever? Dan kan ErvarenJaren u helpen om een passende functie te vinden. Wij zien dat steeds meer gepensioneerden ervoor kiezen om parttime te blijven werken. Dat kan in hun eigen functie bij de vertrouwde werkgever zijn of juist in een heel andere werkomgeving. We kunnen ons voorstellen dat u hierover veel vragen heeft. Neem gerust contact met ons op als uw vraag er niet bij staat.

Hoe groot is mijn kans op een baan?

De laatste jaren zijn er steeds meer organisaties/bedrijven die de voordelen zien van het inzetten van flexibele en enthousiaste 65+-ers. Helaas is er nog niet voor iedereen een baan, maar de kansen worden steeds groter. Een leuke bijbaan begint hier. Schrijf u in bij ErvarenJaren!

Doorwerken bij eigen werkgever, wat moet ik doen?

Ga het gesprek aan met uw werkgever. Is de behoefte/wens om door te werken voor beide kanten aanwezig dan kan uw werkgever ervoor kiezen om dit via ons te doen. Dit biedt flexibiliteit voor uw werkgever en voor u. ErvarenJaren faciliteert dit voor veel bedrijven en organisaties. Wij informeren u graag hierover: info@ervarenjaren.nl.

Ik wil na mijn (pre) pensioen graag doorwerken in een andere werkomgeving, wat moet ik doen?

Schrijf u in bij Ervaren Jaren en wij helpen u zoeken naar een passende bijbaan.

Welke financiële gevolgen zijn er voor mij?

Wilt u weten welke financiële gevolgen het doorwerken na uw (pre)pensioen heeft? Check dan bij uw pensioenfonds hoeveel u kunt bijverdienen. Voor AOW+ geldt over het algemeen dat het pensioenfonds u geen beperkingen op legt.

Hoe zit het met mijn inkomstenbelasting als ik door blijf werken?

Op uw brutosalaris dat u via uitzendwerk verdient, wordt loonbelasting (voorheffing) ingehouden. ErvarenJaren draagt dit bedrag rechtstreeks af aan de fiscus. Voor de vaststelling hiervan wordt de zogenaamde ‘witte weektabel’ van de belastingdienst gehanteerd. Deze tabel gaat uitsluitend uit van het salaris dat u via het uitzendwerk verdient. Eventueel ander inkomen uit pensioen of AOW blijft buiten beschouwing.

Op het totaal van uw belastbaar inkomen wordt het bekende schijvensysteem toegepast. Welk inkomstenbelastingtarief van toepassing is, hangt af van het totaal van het belastbaar jaarinkomen.

Bij de aangifte inkomstenbelasting wordt het bedrag dat u moet betalen, verrekend met het bedrag dat u reeds als voorheffing heeft afgedragen. Het salaris valt in box 1.

Meer informatie vindt u op de website van de Belastingdienst.

SCHRIJF U NU IN EN REAGEER OP ONZE VACATURES