Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Ook Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam - trotse winnaar van de VriendenLoterij Museumprijs 2022 - is een gewaardeerde klant van ErvarenJaren. Toen het museum op zoek ging naar een deeltijdse planner rondleidingen & onderwijsprogramma's, kwam ErvarenJaren luttele dagen later al met een geschikte kandidaat voor de dag.


Hetty Bloeme (65) werd opgeleid als verpleegkundige en was tientallen jaren actief in de gezondheidszorg, vaak via uitzendbureaus. Ze werkte in de ouderenzorg als leidinggevende van de oproepkrachten en bemande het Cliënten Service Bureau van een grote ouderenzorginstelling in Amsterdam. "Enkele jaren voor ik officieel kon stoppen met werken, besloot ik met prepensioen te gaan", vertelt Hetty. "Na een halfjaar besefte ik dat het niet goed voor me was om alleen maar thuis te zitten. Ik had de website van ErvarenJaren vroeger wel al eens bekeken. En toen ik begin dit jaar een job zocht voor een vriendin, viel mijn oog toevallig op een vacature bij Het Scheepvaartmuseum. Ik had daar meteen een goed gevoel bij. En inderdaad: ik werd uitgenodigd voor een gesprek en mocht een paar dagen later al beginnen."

DSC05217
Zo heb ik systematisch nog 5 dagen vrij voor mijn andere activiteiten, wandelen en zo. Deze situatie is voor mij zonder meer perfect.

Hetty Bloeme

  - Planner rondleidingen & onderwijsprogramma's

Unieke werkplek


Wat Hetty zo aansprak in de baan? "Het plannen was op zich niet nieuw voor mij, want ik heb dat jarenlang in de zorg gedaan. Alleen kreeg ik nu de kans om eens een totaal andere sector van binnenuit te leren kennen. De museumwereld heeft me altijd al geboeid en ik heb Het Scheepvaartmuseum ook vaak met mijn zoon bezocht. Maar ik had uiteraard nooit kunnen denken dat ik ooit in dit prachtige 17de-eeuwse gebouw zou werken", lacht Hetty.

Hetty heeft een uitzendcontract voor 2 dagen per week (16 uur) en dat bevalt haar prima: "Zo heb ik systematisch nog 5 dagen vrij voor mijn andere activiteiten, wandelen en zo. Deze situatie is voor mij zonder meer perfect. Ik ben altijd blij als ik mag komen werken en ga telkens weer met een voldaan gevoel naar huis. Af en toe komt er nog een dag bij, bijvoorbeeld als een collega vakantie heeft. Ook dat doe ik dan met het grootste plezier."

Buitengewone collectie


"Samen met een collega die voltijds werkt, sta ik op de afdeling Educatie en Publieksactiviteiten in voor de rondleidingen voor scholen. Ik vind het een heel fijne opdracht om kinderen te laten kennismaken met onze buitengewone collectie. Voor elke leeftijdsgroep heeft Het Scheepvaartmuseum een aantal programma's uitgewerkt. Het is mijn taak om een school de juiste keuze te helpen maken en vervolgens alle praktische zaken te regelen. Daarnaast heb ik geregeld ook contact met de museumdocenten, met touroperators en zo meer. Kortom, mijn takenpakket is bijzonder gevarieerd. Net dat maakt het allemaal zo boeiend."

Hetty is nu ruim 8 maanden in Het Scheepvaartmuseum aan de slag. "Ik voelde mij van de eerste dag erg welkom", vervolgt ze. "Het gaat er in ons team gezellig aan toe en we lachen heel wat af, dat is voor mij zeer belangrijk! Door actief met jongere mensen om te gaan en samen te werken, hoor en leer ik bovendien nog eens wat nieuws. En het houdt me vast en zeker zelf ook jong."

Nood aan relevante ervaring


Het is duidelijk: Hetty is erg enthousiast over haar uitzendjob bij ErvarenJaren. Hoe denkt Thomas van Rijsingen, hr-adviseur bij Het Scheepvaartmuseum, over de samenwerking? "Ik heb ErvarenJaren via via leren kennen", zegt hij. "Omdat we voor de job van deeltijdse planner iemand met een pak relevante werk- en levenservaring zochten, leek het mij een goed idee om deze vacature bij ErvarenJaren uit te zetten. Wel, het liep allemaal nog veel vlotter dan ik had verwacht. Hetty was de allereerste kandidaat die ons werd voorgesteld en was meteen een schot in de roos."


Nochtans legt Het Scheepvaartmuseum de lat voor nieuwe collega's behoorlijk hoog. Thomas van Rijsingen: "De competenties van een kandidaat moeten uiteraard direct aansluiten bij het geschetste profiel. Daarnaast is het essentieel dat iemand goed in het team past. Leeftijd speelt daarbij op zich geen enkele rol. Integendeel zelfs, oudere medewerkers kunnen voor hun collega's net heel waardevol zijn. En tot slot vinden wij het belangrijk dat ons personeelsbestand een goede weerspiegeling is van ons bijzonder diverse publiek. Onze collectie - van schilderijen en scheepsmodellen tot navigatie-instrumenten en zeekaarten - is een van de grootste en meest vooraanstaande ter wereld. Geen wonder dat alle bezoekers - jong en oud - hier altijd wel iets ontdekken dat hen interesseert!"


Het liep allemaal nog veel vlotter dan ik had verwacht. Hetty was de allereerste kandidaat die ons werd voorgesteld en was meteen een schot in de roos.
DSC05282

Thomas Van Rijsingen

  - HR adviseur