Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Gezocht: Zin om te gaan werken

Je wordt wakker maar hebt echt geen zin om op te staan. Het idee dat je naar je werk ‘moet’, valt je je rauw op je dak. Niet heel af en toe, maar haast élke dag moet je je bijna letterlijk uit je bed slepen. Je zou je het liefst ziek melden, terug onder de wol kruipen en je deken ver over je hoofd trekken. Als dit je bekend voor komt, blijf dan zeker verder lezen!

Een uitdaging


Als mens bloei je pas op als je kan groeien en je talenten verder kan ontwikkelen. Nieuwe kansen houden je alert, wakker en gemotiveerd. Heb je daarentegen het gevoel dat je hopeloos bent vastgelopen en steeds meer in routine vervalt, dan kan de grote verveling toeslaan. Werken gééft je niet langer energie, maar lijkt je gaandeweg meer te slopen. Je staat aan de rand van een complete bore-out.

Mealhero8516

Te goed in je werk om ermee te kappen?

Niemand heeft zijn hele leven lang dezelfde ambities en interesses. Dat geldt zeker ook voor je baan en je carrière. Je bent steeds beter geworden in je werk en je hebt je altijd met hart en ziel ingezet. Maar geen mens blijft hetzelfde. Het zou best kunnen dat je baan je eigenlijk niet veel meer zegt. Dat je er alleen nog mee doorgaat, omdat je er nu eenmaal goed in bent. Heel begrijpelijk! Toch kan je dan beter op zoek gaan naar iets nieuws. Want waarom zou je in een andere job of branche niet even goed kunnen uitblinken?

Nooit te laat om opnieuw te beginnen


Het American Institute for Economic Research deed onderzoek onder mensen die hun carrière op latere leeftijd een nieuwe wending gaven. Verschillende respondenten gaven aan dat ze in het begin financieel een stap terug moesten zetten. Maar de overgrote meerderheid bleek na verloop van tijd opnieuw erg succesvol. Hun nieuwe job paste hen niet alleen beter, hij bezorgde hen ook duidelijk minder stress. Toch steunden ze in wezen nog altijd op de vaardigheden die ze in hun vorige carrière hadden ontwikkeld. Het komt er gewoon op aan je talenten kritisch te evalueren. Ga voor een grondige zelfanalyse en laat je grote pluspunten er op je CV ook echt uitspringen. En focus niet alleen op je werkervaring, maar zeker ook op je softskills: interpersoonlijke vaardigheden maken vandaag meer dan ooit het verschil.

DMS Communication8867

Wees niet bang van wat je niet kent

Oudere werknemers zijn vaak bang dat ze qua actuele parate kennis niet langer op kunnen tegen hun jongere ‘concullega’s’. Het antwoord is simpel: blijf investeren in jezelf. Bekijk de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en social media niet met argwaan, maar omarm ze. Volg opleidingen en bijscholingen, lees boeken, bezoek conferenties. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Kijk eens naar de LinkedIn-profielen van mensen die nu al de job van jouw dromen hebben en ga na langs welke route ze daar zijn gekomen

Ervaring speelt altijd mee, maar meer in de kleine puntjes.
Schermafbeelding 2021 04 29 om 13 06 13

Eric Osselaer

  - Administratief medewerker - Umamido

Een nieuwe uitdaging


Als je al heel lang in dezelfde omgeving werkt, kan het soms beangstigend zijn om een nieuwe stap te moeten zetten. Om je vertrouwen een stevige boost te geven, kan het een goed idee zijn om voorzichtig wat nieuwe stappen te zetten. Lijkt de zorgsector je wel iets? Neem contact op met een woonzorgcentrum en informeer wat je op vrijwilligersbasis voor hen zou kunnen betekenen. Zo bouw je niet alleen extra ervaring op, je leert ook opnieuw meer in jezelf te geloven. En je maakt toekomstige werkgevers duidelijk dat je je hand niet omdraait voor nieuwe uitdagingen.

Mealhero8458

Een uitgebreid netwerk


Als je de vijftig nadert, kan je het gevoel krijgen dat je niet langer op kan tegen al die enthousiaste jongeren die vol energie de arbeidsmarkt bestormen. Niets is minder waar. Want jij kan dan weer terugvallen op zaken waar zij alleen maar van kunnen dromen. Een uitgebreid netwerk bijvoorbeeld. Aarzel niet om een beroep te doen op voormalige opdrachtgevers, collega’s, vrienden en kennissen: zij kunnen voor jou wel eens dé sleutel zijn naar een nieuwe toekomst. Hoe meer mensen weten dat je openstaat voor iets anders, hoe meer kansen je netwerk voor jou zal creëren!

Ik heb heel mijn leven gewerkt als management assistente en werkte in het weekend bij een interieurzaak. Nu geniet ik van mijn pensioen, maar ik vind het gewoon erg leuk om met mensen om te gaan en wilde graag bezig blijven. De keuze voor een bijbaan was een logische stap.
DSC1384

Liliane Praats

  - Verkoopsters bij Auping Store

Kortom: wat hebben we vandaag geleerd?

Een carrièreswitch is voor veel mensen een bron van verfrissende uitdagingen, inspirerende contacten en verrijkende ervaringen. Plannen smeden houdt je wakker en geeft je leven een stevige vitamineboost. Blijf dus niet voortsukkelen in je huidige job, tot je helemààl bent vastgeroest. Nee, dit is hét moment om alles wat in je zit eindelijk eens de ruimte te geven, nieuwe dromen na te jagen en lang gekoesterde ambities waar te maken.

Hoe werkt ErvarenJaren? 


Hoe gaat ErvarenJaren te werk? Ontdek het in onderstaande stappen.

01

Bekijk openstaande vacatures

Bekijk onze openstaande vacatures op de website en zoek naar een baan die je interessant lijkt.

02

Solliciteer

Een vacature gevonden die je aanspreekt? Solliciteer dan zeker.

03

Match

Je wordt gematcht met jouw ideale job.

04

Contract

Je gaat aan de slag met een uitzendcontract. Wekelijks bevestigt je opdrachtgever ons je aantal gewerkte uren. Enkele dagen later staat het geld al op jouw rekening.

Mealhero8468

Ontdek onze andere diensten 

WERKEN OP JE EIGEN RITME

Een tijdelijke opdracht of mag het voor jou nog wel wat meer zijn? Aan jou de keuze!

Lees meer

DOORWERKEN NA JE PENSIOEN

Heb jij na je pensioen nog geen zin om thuis te zitten? Dan kunnen wij je helpen.

Lees meer