Je browser is verouderd.
Update je browser voor meer veiligheid, snelheid en een betere ervaring op het web en op deze website.

Win tijd en bespaar geld


De sollicitatieprocedure voor uitzendkrachten is aanzienlijk korter dan voor vaste werknemers. Je hoeft geen dure personeels­advertenties te plaatsen en je door een stapel sollicitaties en CV’s te worstelen. Want de werving en selectie kun je helemaal aan ErvarenJaren overlaten. Grote kans dat wij de voor jou geschikte uitzendkrachten snel zullen vinden. Wij checken hun referenties en leggen alle praktische afspraken vast.

DSC2168 1

Grootst mogelijke flexibiliteit


Het grootste voordeel van werken met uitzendkrachten is dat je die alleen maar inzet zolang ze echt nodig zijn. Bijvoorbeeld om in drukke periodes een piek in de productie op te vangen. Is de drukte voorbij, dan stuur je ze in overleg met ons terug naar huis. En je betaalt alleen voor de effectief gewerkte uren.


Ziekte kost je helemaal niets


Als een vaste werknemer ziek wordt, moet je zijn of haar loon gewoon doorbetalen, soms tot twee jaar toe. Bij uitzendkrachten geldt die verplichting niet. Jij bent namelijk niet de werkgever, maar de inlener. ErvarenJaren is de feitelijke werkgever van de uitzendkracht en staat dus bij ziekte in voor de betaling van het loon.

Mealhero8508

Verlost van de administratieve rompslomp


Huur je bij ErvarenJaren een uitzendkracht in, dan betaal je ons daarvoor een vast tarief. Wij zijn de officiële werkgever en regelen de uitbetaling van het loon en de afdracht van premies en heffingen aan de Belastingdienst. Daarnaast zorgen wij ook voor alle andere administratieve verplichtingen die bij het werkgeverschap horen. Zoals loonstroken en jaaropgaven, vakantiedagen en ziekte- en herstelmeldingen. Daar hoef jij je allemaal niet mee bezig te houden. En daarmee bespaar je dus aanzienlijk op de kosten van je personeels­administratie. Het enige dat jij nog hoeft te doen is controleren of de uitzendkracht wekelijks het juiste aantal gewerkte uren doorgeeft.


Overstappen van tijdelijk naar vast


Meestal kies je als bedrijf voor tijdelijke medewerkers als je eventjes handen te kort komt. In zo’n situatie is een uitzendkracht op afroep voor jou de perfecte oplossing. Maar het gebeurt ook regelmatig dat een tijdelijke werknemer na een tijdje zo goed blijkt te bevallen dat deze kan aanblijven in een vast dienstverband. Immers: als iemand een tijdje bij jou als uitzendkracht aan het werk is kun je pas echt goed beoordelen of je hem of haar in dienst wilt nemen.

DSC1303

Hoe werkt ErvarenJaren?


In 6 stappen vinden we voor jou de beste kandidaat!

01

Jouw vraag

02

Eerste kennismaking

We bellen je op of komen langs

03

Intakegesprek

We komen langs voor het intakegesprek en maken een offerte op maat

04

Matchen

Wij streven naar de perfecte match

05

Voorstellen

We stellen je enkele gemotiveerde mensen voor

06

Aan de slag

Jouw kandidaat gaat aan de slag.

DMS Communication8887

Ontdek onze verschillende diensten

WERVING & SELECTIE

Een nieuwe medewerker, maar dan wel één die door veel ervaring direct volledig inzetbaar is. Wij vinden voor jou razendsnel de ideale kandidaat.

Lees meer

POOLMANAGEMENT

Een pool van ingewerkte uitzendkrachten. Voor magazijn- of productiewerk. Of voor administratieve ondersteuning. Ze staan voor je klaar. Zo kun je op- en afschalen naar behoefte.

Lees meer